Grønne tips til møder og events

Se Dorthe Scott Jensens liste over grønne tips, som du hurtigt kan implementere i dine arrangementer.

#1 Bæredygtige blomster

Der er meget CO2 at spare ved at købe lokalt dyrkede blomster, da mange blomster bliver dyrket i energislugende drivhuse og transporteres fra udlandet. Vælg derfor blomster, der er økologisk dyrket i Danmark. Ved at vælge bæredygtige blomster spares naturen og arbejderne desuden for giftige sprøjtemidler. Køb blomster med jord og giv dem efterfølgende til organisationer, gæsterne eller institutioner.

#2 Stenpapir

Et bæredygtigt alternativ til almindeligt papir er stenpapir, der er lavet af meget fint malet kalksten og bindemidlet HDPE. Man kan bruge papiret til bykort, magasiner, skriveblokke, festivalprogrammer, visitkort, plakater, postkort mm. Udsættes stenpapir for UV-stråling, fugt og varme er det biologisk nedbrydeligt.
 

#3 Spirende blyant

Sprout-blyanten lavet af bæredygtigt PEFC eller FSC certificeret cedertræ. Den inderste del af blyanten består af en blanding af ler og granit, og den indeholder derfor ikke bly. Kapslen indeholder blomster- eller krydderifrø, som ikke indeholder GMO’er. Blyanterne kan indgraveres med virksomhedslogo eller et personligt budskab. Brug blyanterne til din konference; efter brug plantes de i jord, og et minde om konferencen vokser frem.

#4 Bambus roll up

Alternativet til de mere traditionelle roll ups er produceret af bambus. Bambus giver et robust, miljøvenligt materiale, og planten vokser hurtige end andre planter med en vækstperiode på fire-seks år. Systemet er det samme nemme og velkendte, og banner kan udskiftes efter behov.

#5 Bæredygtige servietter

Du kan vælge servietter lavet af miljøvenlige materialer, som kan komposteres efter brug. Du kan også vælge servietter, der er Svanemærket, hvilket betyder, at alt træet, som servietterne er produceret af, kommer fra en FSC mærket skov, og at servietterne er fri for skadelige stoffer.

#6 Bæredygtige møbler

Drop europallerne. Brug skamler af FSC certificeret pap, dekoreret med temaer, som genbrugstræ, grønne blade eller råt beton-look. Filt lavet af gennemsigtige genbrugsflasker designet til stole, som kan bruges i et loungeområde. Alternativt benyt et af udlejningsfirmaerne, der genbruger møbler og planter flere gange.

#7 Komposterbart service

Service af bambus, sukker- eller majsstivelse eller palmeblade kan bruges til f.eks. picnic og receptioner og er et smukt og funktionelt alternativ til plastikservice. Der er mange forskellige modeller, herunder små bambusbåde til mindre snacks eller palmeblade-tallerkener til middagen, kopper i genbrugspap og glas i majsstivelse. Det er nedbrydeligt og kan komposteres efter brug.
  

#8 Medarbejderbeklædning

Arbejder du i restaurant- eller cateringindustrien? Vidste du, at man kan købe Fairtrade- og oeko-tex mærket kokketøj og -forklæder? Det er en garanti for, at beklædningen er kontrolleret for indhold af sundhedsskadelige kemikalier og farvestoffer. 

Please reload

#9 Tæpper til de  kølige flyveture

Passagerer på Emirates’ fly kan putte sig under tæpper med god samvittighed. Flyselskabet lancerer nemlig bæredygtige og miljøcertificerede tæpper, som er lavet 100 pct. af genanvendte plastflasker. 
 

#10 Insekter

Insekter giver bæredygtigt protein i fremtidens mad. Det kræver 15.000 l vand at producere 1 kg oksekød og kun 8 l til et kg fårekyllinger. Produktion af insekter udleder hundrede gange mindre CO2 end ved oksekød, som står for den højeste udledning af CO2 i dag. Fårekyllinger bruger 1/12 af den mad, som en ko behøver for at producere samme mængde protein.  Man kan bruge insekter i både snaps, drinks, is, kager, hovedretter og som snacks. 

#11 Konferenceposer

Har man brug for at distribuere trykt materiale til sine gæster, så køb GOTS certificeret økologisk Fairtrade bomulds-muleposer. GOTS er en mærkningsordning for økologiske tekstiler og dækker hele kæden fra høst af råvarer gennem miljømæssig og social ansvarlig produktion til det færdige produkt.  

#12 "No go" penne

Bruger du penne til dine events, så skift til penne lavet af genbrugsplastik, pap eller bambus i stedet for de traditionelle plastikpenne. Stabilo producerer overstregningstusser af genbrugte plastiklåg fra colaflasker

#13 Bæredygtige balloner

Skal du pynte op til fest, så findes der balloner lavet af FSC-certificeret latex, som kommer fra bæredygtige skovbrug. De nedbrydes biologisk på ca. seks måneder. Ikke-FSC-certificeret latex kan tage op til fem år at nedbryde.

#14 Postevand i stedet for flaskevand

CO2-udledningen fra produktion af 1 l postevand fra Hovedstadens centrale forsyning er 750 gange lavere end fra en liter flaskevand. Vælg derfor i stedet postevand i kander fra hanen, gerne tilsat frugt eller krydderurter til at give lidt smag.

# 15 Spar printet med et online værktøj

Brug en app eller anden online løsning, så undgår du at printe deltagerlister, programmer, sponsorliste, afstemninger, evalueringsskemaer mm., så du derved mindsker

#16 Bæredygtigt print

Til nogle events er der behov for printet materialer, da kan du vælge FSC-mærket genbrugspapir eller Svanemærket papir. Print evt. på begge sider af papiret. Indsaml det tiloversblevne og smid det i en genbrugscontainer. Det er også muligt at købe genanvendelige printpatroner til din printer.

Please reload

 Bregnerødvej 144A • 3460 Birkerød • Tlf: 70 22 11 73 • Email: kursuslex@kursuslex.dk